Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες

                             Η διαφορετικότητα είναι δικαίωμα

Η παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. υιοθέτησε το πρόγραμμα δράσης για τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ). Η παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ δίνει την ευκαιρία στην κυβέρνηση, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Το θέμα αυτό, αν αντιμετωπιστεί με ευαισθησία, μπορεί να βοηθήσει την κοινωνία να κατανοήσει τις δυσκολίες που έχουν τα άτομα αυτά, να δείξει σεβασμό στη διαφορετικότητα και να καταλάβει καλύτερα τον τρόπο ζωής τους. Να καταπολεμήσει τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις ώστε τα άτομα με αναπηρία, να έχουν δικαίωμα για ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, να ζουν με αξιοπρέπεια και να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία απολαμβάνοντας συνθήκες διαβίωσης ίσες με εκείνες των άλλων πολιτών.

Σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε τα παρακάτω βίντεο:

Μια συγκινητική ιστορία

Η διαφορετικότητα είναι ιδιαιτερότητα; - YouTube

Η αμυγδαλιά που άργησε να ανθίσει - Ένα παραμύθι για τις μαθησιακές δυσκολίες - YouTube

Τα Γυαλιά της Διαφορετικότητας Μέρος 1ο - YouTube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η μουσική ως μέσο έκφρασης

  Η μουσική είναι μία από τις πιο σημαντικές τέχνες. Από την αρχαιότητα ακόμη βλέπουμε την σημασία της για διάφορους πολιτισμούς αλλά και τι...