Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Επίσκεψη της Β΄ τάξης στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.


Την Παρασκευή 19/11/2021 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη της Β΄ Λυκείου στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην έκθεση “Λεωνίδας, Ναπολέων, Μπότσαρης: Η γλώσσα των συμβόλων”. 


ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ 

«Στην έκθεση υπήρχαν διάφορα και ενδιαφέροντα εκθέματα , όπως : τα όπλα τα Μάρκου Μπότσαρη, το διαζύγιό του, το Αρβανίτικο λεξικό που δημιούργησε με την βοήθεια του πατέρα του, αρκετοί πίνακες με την απεικόνιση του θανάτου του, δωρεές Φιλελλήνων ( επιχρυσωμένα ρολόγια και πορσελάνινα), η χάρτα του Ρήγα Βελεστινλή, παραμάνες και πιάτα ζωγραφισμένα με θέμα την επανάσταση του ΄21.»    

Νίκος Γρατσάνης

«Ο αγώνας που δίνει κάθε λαός με αυταπάρνηση και αυτοθυσία είναι ιερός. Με τόλμη και θάρρος ο ελληνικός λαός πολέμησε για την ελευθερία του και αγωνίστηκε με όλες τις ηθικές και ψυχικές δυνάμεις που διέθετε. Άλλωστε, ο αγώνας και ο δρόμος είναι εκείνα που μετρούν κι όχι το τελικό αποτέλεσμα.»                                                                                                                 Σοφία Π.

«Αξιόλογοι άνθρωποι του παρελθόντος, όπως ο Λεωνίδας, ο Ναπολέων, ο Μπότσαρης ήταν σύμβολα της νίκης, της ελευθερίας, της αισιοδοξίας και της τόλμης. Με τη γνώση μπορεί κανείς να ξεχωρίζει τι είναι καλό στη ζωή και τον σωστό τρόπο για να το πετύχει. Εκείνοι που προσπαθούν δεν έχουν εμπόδια δύσκολα αφού αγωνιζόμενοι τα ξεπερνάνε.»    

Στεφανία Π.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η μουσική ως μέσο έκφρασης

  Η μουσική είναι μία από τις πιο σημαντικές τέχνες. Από την αρχαιότητα ακόμη βλέπουμε την σημασία της για διάφορους πολιτισμούς αλλά και τι...