Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

ΓΙΟΡΤΗ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ 8ου ΓΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

            Οι μαθητές μας, μετά από πρόταση της παιδαγωγικής ομάδας Erasmus+ του σχολείου μας διοργάνωσαν  στις 23 Δεκέμβριου μια γιορτή διαπολιτισμικότητας.

           Η κεντρική ιδέα της εκδήλωσης ήταν να παρουσιάσουν οι μαθητές κάθε τμήματος ένα περίπτερο, στο οποίο θα παρουσίαζαν μια χώρα καταγωγής συμμαθητή/τριας τους. Η διάθεση και η ευρηματικότητα των μαθητών μας ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ζωντάνεψαν ήθη και έθιμα, παραδοσιακές στολές, αντικείμενα καθημερινής χρήσης, τοπόσημα, σημαίες, σημαντικά ιστορικά γεγονότα και παραδοσιακά εδέσματα μαγειρεμένα από τους μαθητές και τους γονείς τους.

         Το αποτέλεσμα ήταν ιδιαιτέρως εντυπωσιακό !!!!! Οι μαθητές, οι γονείς και κηδεμόνες τους και οι καθηγητές απόλαυσαν μαζί μια μέρα αφιερωμένη στην αποδοχή της διαφορετικότητας, την ανακάλυψη νέων πολιτισμικών στοιχείων και χόρεψαν όλοι μαζί. 

     


   Τα μηνύματα της εκδήλωσης πολλά. Ισότητα, αποδοχή, συμπερίληψη, γνώση, σεβασμός στον άνθρωπο, σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία, σύμπραξη όλων. Πάνω από όλα όμως η λάμψη της δημιουργικότητας των μαθητών μας. Είμαστε πραγματικά πολύ περήφανοι για αυτούς !!!

                                          Χρύσα Δανέλλη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η μουσική ως μέσο έκφρασης

  Η μουσική είναι μία από τις πιο σημαντικές τέχνες. Από την αρχαιότητα ακόμη βλέπουμε την σημασία της για διάφορους πολιτισμούς αλλά και τι...