Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

28 Ιανουαρίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων

 

Κάθε χρόνο, στις 28 Ιανουαρίου, γιορτάζεται η Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 


Από το 2006, η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης όρισε την 28η Ιανουαρίου ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Ο εορτασμός της παραπάνω ημέρας έχει ως σκοπότην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των ευρωπαίων πολιτώνγια θέματα προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων.

¨Προσωπικά δεδομένα¨ ορίζονται ως«τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα είναι πληροφορίες που αφορούν ένα ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο εν ζωή άτομο. Διαφορετικές πληροφορίες οι οποίες, εάν συγκεντρωθούν όλες μαζί, μπορούν να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση ενός συγκεκριμένου ατόμου, αποτελούν επίσης δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα». Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι: προϋπηρεσία, εργασιακή συμπεριφορά,έσοδα, περιουσιακά στοιχεία, οικονομική συμπεριφορά,ενδιαφέροντα, δραστηριότητες, συνήθειες, κ.λ.π..

Συμπερασματικά, η πρόληψη και η προστασία τέτοιου είδους δεδομένων είναι πολύ σημαντική ιδίως στην εποχή της πληροφορίας και της γνώσης την οποία διαβαίνουμε, καθώς κανένας δε γνωρίζει τον τρόπο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν…

                           Γιαννακούδης Δημήτριος Α1

Βιβλιογραφία

Aρχή_Προστασίας_Δεδομένων_Προσωπικού_Χαρακτήρα, 2021. Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, 28/1/2021. dpa.gr.

Ευρωπαϊκή_Επιτροπή, Τι είναι τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα;. commission.europa.eu.

Σαν_Σήμερα, Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων. sansimera.gr. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η μουσική ως μέσο έκφρασης

  Η μουσική είναι μία από τις πιο σημαντικές τέχνες. Από την αρχαιότητα ακόμη βλέπουμε την σημασία της για διάφορους πολιτισμούς αλλά και τι...