Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

 

«Ε.Ε. και Εκπαίδευση»

Στις μέρες μας η εκπαίδευση είναι ίσως ένας βασικός παράγοντας για την εξέλιξη του ατόμου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, έχοντας επίγνωση για ταυτό προσπαθεί να κάνει την σχέση των μαθητών με την εκμάθηση όλο και καλύτερη. Με ποιους τρόπους το πετυχαίνει αυτό;

Ένας από τους βασικούς παράγοντες εκπαίδευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το πολυπόθητο Erasmus. Αυτό το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς μαθητές να επισκεφθούν χώρες που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να γνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το εκπαιδευτικό σύστημα σε εκείνο το κράτος, την χώρα στην οποία επισκέπτονται αλλά και τα άτομα που ζουν και εργάζονται εκεί. 

Αυτή η επίσκεψη ή με άλλα λόγια ανταλλαγή μαθητών, γίνεται δωρεάν , δηλαδή με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης δεν υπάρχουν διακρίσεις ανάμεσα στους μαθητές για αυτή την επιλογή.

Ακόμη , το Erasmus είναι ένας φιλικός τρόπος εξοικείωσης των μαθητών με τον έξω κόσμο. Τους μαθαίνει την έννοια τα κοινωνικοποίησης  αλλά και της ομαδικότητας. Μέσα από αυτό τα άτομα έχουν ολοκληρωμένη επίγνωση για το τι γίνεται στις γειτονικές τους χώρες. Φυσικά αυτό το πρόγραμμα γίνεται για άτομα όλων των ηλικιών χωρίς να έχουν κάποια προσόντα που θα τους καθορίσει για την επιλογή.

Συνοψίζοντας, η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Erasmus έχει ενώσει όλες τις χώρες που ανήκουν σε αυτήν , στον παράγοντα της εκπαίδευσης, Μας έχει δώσει ελπίδες για την καλύτερη σχέση των μαθητών με την εκμάθηση τους μέσω ενός πιο δημιουργικού τρόπου. Διότι η εκπαίδευση είναι το παν.

Έλενα Πανίκα (A3)

6 σχόλια:

Stefi Mat είπε...

Αν και περιληπτικό το κείμενό σου, τα είπες όλα!!!

maraki_ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Αξιόλογη προσπάθεια για ένα παιδί Α λυκείου προσέγγισης του erasmus.Μπραβο και σε εσένα και στους υπόλοιπους συμμαθητές σου,συνεχίστε την καλή δουλειά.

Unknown είπε...

Πολύ ωραίο το κείμενο με πολύ εύστοχη διατύπωση του θέματος!Βατό κείμενο που αναλύει πλήρως το θέμα χωρίς να κουράζει. Συγχαρητήρια και εύχομαι να ακολουθήσουν πολλά ακόμη!!

Συμελα τσουλ είπε...

Συγχαρητήρια παρά πολύ καλη έκθεση !εμπεριστατωμένη ! Πάντα επιτυχίες !

Unknown είπε...

Συγχαρητήρια πολύ ωραίο κείμενο να συνεχίσεις έτσι !!

Η μουσική ως μέσο έκφρασης

  Η μουσική είναι μία από τις πιο σημαντικές τέχνες. Από την αρχαιότητα ακόμη βλέπουμε την σημασία της για διάφορους πολιτισμούς αλλά και τι...