Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Τεχνολογία: Οι νέες τάσεις του 2023

 Ποιες είναι οι τεχνολογικές τάσεις που περιμένουμε το 2023;

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) βρίσκεται παντού


Το 2023, η τεχνητή νοημοσύνη χωρίς κώδικα, με τις εύκολες διεπαφές μεταφοράς και απόθεσης, θα επιτρέψει σε κάθε επιχείρηση να κατευθύνει την ισχύ της για να δημιουργήσει πιο έξυπνα προϊόντα και υπηρεσίες. Μια τεράστια επίσης τάση για το 2023 θα είναι η ανέπαφη, αυτόνομη αγορά και παράδοση. Η τεχνητή νοημοσύνη θα διευκολύνει τους καταναλωτές να πληρώνουν και να παραλαμβάνουν αγαθά και υπηρεσίες και θα αυξήσει επίσης τη δουλειά σε κάθε επιχειρηματική διαδικασία όλων των κλάδων.

Μέρη του Metaverse θα γίνουν αληθινά. Οι τεχνολογίες αυξημένης πραγματικότητας (AR) και εικονικής πραγματικότητας (VR) θα συνεχίσουν να προοδεύουν. Ένας τομέας που αξίζει προσοχής είναι το εργασιακό περιβάλλον στο metaverse — το 2023, θα έχουμε πιο τρισδιάστατα περιβάλλοντα συναντήσεων όπου θα μπορούμε να μιλάμε, να σκεφτόμαστε και να συνδημιουργούμε. 

Γεφυρώνοντας τον ψηφιακό και τον φυσικό κόσμο. Βλέπουμε ήδη να αναδύεται μια γέφυρα μεταξύ του ψηφιακού και του φυσικού κόσμου και αυτή η τάση θα συνεχιστεί το 2023. Υπάρχουν δύο στοιχεία αυτής της συγχώνευσης: η ψηφιακή δίδυμη τεχνολογία και η τρισδιάστατη εκτύπωση (3D printing).Η ψηφιακή δίδυμη τεχνολογία είναι εικονικές προσομοιώσεις πραγματικών διαδικασιών, λειτουργιών ή προϊόντων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δοκιμή νέων ιδεών σε ένα ασφαλές ψηφιακό περιβάλλον. Οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί χρησιμοποιούν την τεχνολογία αυτή για να αναδημιουργήσουν φυσικά αντικείμενα μέσα σε εικονικούς κόσμους, ώστε να μπορούν να τα δοκιμάζουν κάτω από κάθε πιθανή συνθήκη χωρίς το υψηλό κόστος των πραγματικών πειραμάτων. Το 2023 θα ενσωματωθεί ακόμη περισσότερη τέτοιου είδους τεχνολογία σε εργοστάσια, μηχανήματα, αυτοκίνητα και θα δούμε μέχρι και υγειονομική περίθαλψη ακριβείας.

Τα ρομπότ θα γίνουν πιο ανθρώπινα


Το 2023, τα ρομπότ θα μοιάζουν ακόμη περισσότερο με τους ανθρώπους ως προς την εμφάνιση και τις ικανότητες. Αυτοί οι τύποι ρομπότ θα χρησιμοποιηθούν στον πραγματικό κόσμο για να χαιρετίζουν εκδηλώσεις, ως μπάρμαν, θυρωροί και συνοδοί ηλικιωμένων ατόμων. Θα εκτελούν επίσης πολύπλοκες εργασίες σε αποθήκες και εργοστάσια, καθώς θα εργάζονται μαζί με τους ανθρώπους στην κατασκευή και την επιμελητεία των μεταφορών.

Με πληροφορίες από το Forbes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η μουσική ως μέσο έκφρασης

  Η μουσική είναι μία από τις πιο σημαντικές τέχνες. Από την αρχαιότητα ακόμη βλέπουμε την σημασία της για διάφορους πολιτισμούς αλλά και τι...