Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

                                        τεχνολογία και περιβάλλον



Πρόοδος στην πράσινη τεχνολογία

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος αυτή τη στιγμή είναι το φρένο στις εκπομπές άνθρακα, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση.

Το 2023, αναμένεται συνεχής πρόοδος γύρω από το πράσινο υδρογόνο, μια νέα πηγή ενέργειας καθαρής καύσης που παράγει σχεδόν μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Θα υπάρξει επίσης πρόοδος στην ανάπτυξη αποκεντρωμένων δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας. Η κατανεμημένη παραγωγή ενέργειας με χρήση αυτού του μοντέλου παρέχει ένα σύστημα μικρών γεννητριών ενέργειας και αποθήκευσης που βρίσκονται σε κοινότητες ή μεμονωμένα σπίτια — έτσι ώστε να μπορούν να παρέχουν ισχύ ακόμη και αν το κύριο δίκτυο δεν είναι διαθέσιμο.

Περισσότερη βιώσιμη τεχνολογία



Το 2023 θα δούμε μια ώθηση προς μια πιο βιώσιμη τεχνολογία. Οι άνθρωποι θα σκέφτονται περισσότερο από πού προέρχονται τα εξαρτήματα σπάνιων γαιών για πράγματα όπως τα τσιπ υπολογιστών και τον τρόπο που τα εξαντλούμε.

Θα δούμε επίσης την ίδια χρονιά μια συνεχή ώθηση για περισσότερο διαφανείς αλυσίδες εφοδιασμού, καθώς οι καταναλωτές απαιτούν οι υπηρεσίες και τα προϊόντα στα οποία επενδύουν να είναι ενεργειακά αποδοτικά και να υποστηρίζονται από πιο βιώσιμη τεχνολογία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η μουσική ως μέσο έκφρασης

  Η μουσική είναι μία από τις πιο σημαντικές τέχνες. Από την αρχαιότητα ακόμη βλέπουμε την σημασία της για διάφορους πολιτισμούς αλλά και τι...