Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

87η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης


Όπως κάθε χρόνο από το 1926, έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθεί η 87η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Αυτός ο άρρηκτα συνδεδεμένος θεσμός τόσο με την πόλη όσο και με τον οικονομοπολιτιστικό χαρακτήρα θα διαρκέσει για εννέα ημέρες, από τις 9 έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

Φέτος στην Έκθεση με αέρα Βαλκανικό, αφού τιμώμενη χώρα για φέτος είναι η Βουλγαρία, θα παρουσιαστούν καινοτόμες ιδέες σε ποικίλους τομείς όπως της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης και της ενέργειας μεταξύ άλλων. Παράλληλα, μέσω των διάφορων θεματικών ενοτήτων, οι επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν τα προγράμματα ERASMUS, υποτροφίες, και τα προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών στην ενότητα “Akademia”. Ενώ στο “Η Ελλάδα των Περιφερειών” οι παρευρισκόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το τι ἐστί ¨πολίτης¨ και ¨δυνατότητες¨ μέσω των κρατικών χρηματοδοτήσεων και των νέων αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Αρκετοί οι λόγοι επιλογής της επιλογής της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας ως τιμώμενη χώρα για τη φετινή Δ.Ε.Θ., ωστόσο ο κύριος άξονας της επιλογής αυτής είναι οι συνεχώς αναβαθμιζόμενες διμερείς σχέσεις στους παραγωγικούς της κλάδους και γενικώς η αναπτυσσόμενη οικονομία της.

Όλα τα παραπάνω και πολλές περισσότερες δράσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Έκθεσης. Όπως και παλαιότερα, έτσι κι φέτος μουσικά δρώμενα με τη συμμετοχή σημαντικών ονομάτων της ελληνικής μουσικής σκηνής θα γίνουν. Συμπερασματικά, η 87η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι μία σίγουρη στάση για όποιον θέλει να ανακαλύψει, να εξερευνήσει διάφορες βιομηχανίες και να βιώσει μια ζωντανή γιορτή πολιτισμού και επιχειρηματικής αριστείας.

                                            Γιαννακούδης Δημήτριος

Βιβλιογραφία

Τιμώμενη Χώρα η Βουλγαρία στην 87η ΔΕΘ. politismika.gr

«Η Ελλάδα των Περιφερειών» / Akademia. thessalonikifair.gr

ΔΕΘ 2023 – 87η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. thessalonikiguide.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η μουσική ως μέσο έκφρασης

  Η μουσική είναι μία από τις πιο σημαντικές τέχνες. Από την αρχαιότητα ακόμη βλέπουμε την σημασία της για διάφορους πολιτισμούς αλλά και τι...