Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Κλιματική αλλαγή

 


 

           

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται, αυτό που χαρακτήριζαν παλιότερα «το φαινόμενο του θερμοκηπίου», μόνο που σήμερα μιλάμε πλέον για κλιματική αλλαγή.

 Τι είναι όμως η κλιματική αλλαγή; Πρόκειται για την αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη, η οποία οδηγεί σε ακραίες συνθήκες, πολύ υψηλών θερμοκρασιών. Δηλαδή, με απλά λόγια, οι πάγοι λιώνουν, η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει και έχουμε έντονα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως πυρκαγιές, μεγάλες ζημίες στις υποδομές, τη μειωμένη παραγωγικότητα αλλά και αυξημένη θνησιμότητα.

Οι αιτίες πολλές, όπως προαναφέραμε πιο πάνω, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, δηλαδή ορισμένα αέρια στην ατμόσφαιρα της γης λειτουργούν όπως το γυαλί των θερμοκηπίων. Παγιδεύουν τη θερμότητα του ήλιου προκαλώντας την υπερθέρμανση του πλανήτη.

             Οι τρόποι αντιμετώπισης είναι πρωτίστως απλές. Αλλαγές στις συνήθειες μας, όπως παραδείγματος χάρη, αλλαγή στον τρόπο χρήσης του ζεστού νερού, αντικατάσταση των λαμπτήρων με LED, να κλείνουμε τα φώτα και τις συσκευές όταν δεν τις χρησιμοποιούμε.

             Δυστυχώς, η κλιματική αλλαγή επηρεάζει όλες τις περιοχές και χώρες του πλανήτη, για αυτόν τον λόγο, επειδή αποτελεί απειλή για τον πλανήτη μας, όλοι μας μπορούμε να συμβάλλουμε ώστε να την καταπολεμήσουμε και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.

  

Στέφανος – Ανατόλιος Τόσιος Α1

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η μουσική ως μέσο έκφρασης

  Η μουσική είναι μία από τις πιο σημαντικές τέχνες. Από την αρχαιότητα ακόμη βλέπουμε την σημασία της για διάφορους πολιτισμούς αλλά και τι...