Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

 

     Στη σύγχρονη εποχή ερχόμαστε αντιμέτωποι με πολλά προβλήματα. Ένα από αυτά είναι και η καταστροφή του περιβάλλοντος, στο οποίο επεμβαίνει ο άνθρωπος. Για αυτό είναι αναγκαία η άμεση δράση για την προστασία του, καθώς αυτό απειλεί την ποιότητα της ζωής μας. 

Τα προβλήματα καταστροφής του περιβάλλοντος είναι πολλαπλά και επιδρούν στην καθημερινή ζωή μας. Αρχικά, τα απορρίμματα, καθώς και τα χημικά απόβλητα από τα εργοστάσια τα οποία ρίχνονται στην θάλασσα προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής καταστρέφοντας τη γη, κάνοντάς την μη καλλιεργήσιμη. Επίσης καταστρέφεται η πανίδα της ευρύτερης περιοχής, καθώς πεθαίνουν χιλιάδες ζώα. Επιπλέον ακόμη ένα φαινόμενο είναι η κλιματική αλλαγή η οποία ειναι ιδιαίτερα αισθητή. Η αύξηση των θερμοκρασιών, η μείωση των βροχοπτώσεων, το λιώσιμο των πάγων καθώς και η αύξηση της στάθμης της θάλασσας προκαλούν επικίνδυνες μεταβολές στην ανθρώπινη ζωή. Τέλος, όλα αυτά κοντεύουν να αφήσουν τη γη και τον άνθρωπο χωρίς πρώτες ύλες και ενέργεια για να συνεχίσει τη ζωή του.

Όλα αυτά τα προβλήματα οδηγούν στην καταστροφή του περιβάλλοντος για αυτό και πρέπει να συμβάλλουμε στην προστασία του με διάφορους τρόπους. Αρχικά πρέπει ο καθένας από εμάς να κάνει ανακύκλωση, ώστε να επαναχρησιμοποιούνται οι πρώτες ύλες. Επιπλέον, καλό θα ήταν να χρησιμοποιούμε την πράσινη ενέργεια, να μην κάνουμε σπατάλη ενέργειας και νερού και να χρησιμοποιούμε προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον. Τέλος, να αποφεύγουμε την χρήση προσωπικών μέσων μεταφοράς και να επιλέγουμε τα μέσα συγκοινωνίας.

Συνεπώς, γίνεται φανερό ότι ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο τον σύγχρονο τρόπο ζωής, για αυτό πρέπει όλοι να λάβουμε μέτρα.

Μίμης Αθανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η μουσική ως μέσο έκφρασης

  Η μουσική είναι μία από τις πιο σημαντικές τέχνες. Από την αρχαιότητα ακόμη βλέπουμε την σημασία της για διάφορους πολιτισμούς αλλά και τι...