Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Επιπτώσεις της Αλλαγής του Κλίματος στη Γεωργία


Η αλλαγή του κλίματος είναι ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν στη γεωργία. Οι υψηλές θερμοκρασίες και κατ' επέκταση οι εκτεταμένες περίοδοι ξηρασιών σε διάφορες περιοχές επιβραδύνουν την παραγωγή των καλλιεργιών. Άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα όπως οι καταιγίδες και οι τυφώνες επηρεάζουν εξίσου σημαντικά την παραγωγή.

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής όμως δεν περιορίζονται στον φυσικό τομέα αλλά και στον κτηνοτροφικό. Εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και της αύξησης των θερμοκρασιών, η όρεξη των ζώων μειώνεται ως αποτέλεσμα να μειώνεται και η τροφή που τρώνε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μειωμένη παραγωγή ζωικών προϊόντων όπως το γάλα και το κρέας.

Υπάρχουν όμως και θετικά αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής στη γεωργία. Οφέλη της αύξησης της θερμοκρασίας υπάρχουν στον τομέα της καλλιέργειας του βαμβακιού ή στην αυξημένη καλλιεργίσιμη περίοδο του χρόνου, ακόμη μειώνεται και η πιθανότητα της καταστροφής των καλλιεργειών απο το κρύο.

Μπορεί να υπάρχουν και θετικά της κλιματικής αλλαγής στον τομέα της γεωργίας, αυτό όμως δεν σημαίνει πως υπάρχουν περισσότερα θετικά. Η κλιματική αλλαγή είναι ενα φαινόμενο στο οποίο όλοι οι άνθρωποι πρέπει να βοηθήσουν για το καλό όλων μας αλλά και του πλανήτη.

Καραγιάννης Χρήστος

ΠΗΓΕΣ:

https://www.enainstitute.org/wp-content/uploads/2022/12/Επιπτώσεις-της-Κλιματικής-Αλλαγής_Γεωργία.pdf

https://repository.library.teiwest.gr/xmlui/bitstream/handle/123456789/10597/TEG-θεοχαριδου%20χριστιανα.pdf?sequence=1&isAllowed=y


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η μουσική ως μέσο έκφρασης

  Η μουσική είναι μία από τις πιο σημαντικές τέχνες. Από την αρχαιότητα ακόμη βλέπουμε την σημασία της για διάφορους πολιτισμούς αλλά και τι...