Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Συμβουλές του Ευρωκοινοβουλίου για να προστατευόμαστε στο διαδίκτυο

 


Με χρήσιμες συμβουλές εξοπλίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τους πολίτες στην ασφαλή περιήγησή τους στο διαδίκτυο.

Το διαδίκτυο είναι κομμάτι της ζωής μας πλέον. Σχεδόν όλες οι δραστηριότητές μας, είτε για εργασία είτε για ψυχαγωγία περνάνε από το ιντερνετ πλέον.

Η ΕΕ πιέζει τους τηλεπικοινωνιακούς φορείς να προστατεύσουν τα δίκτυα της ΕΕ από απάτες στον κυβερνοχώρο. Οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να μας βοηθήσουν να είμαστε ασφαλείς, καθώς χρησιμοποιπούμε το διαδίκτυο και δουλεύουμε εξ αποστάσεως

Είμαστε προσεκτικοί με ανεπιθύμητα email, SMS και τηλεφωνήματα, ειδικά εάν αυτά χρησιμοποιούν την κρίση για να μας πιέσουν να παρακάμψουμε τις συνήθεις διαδικασίες ασφαλείας. Οι επιτιθέμενοι γνωρίζουν ότι συχνά είναι πιο εύκολο να ξεγελάσουν τους ανθρώπους από το να τους εκθέσουν σε ένα πολύπλοκο σύστημα. Πρέπει να θυμόμαστε ότι οι τράπεζες και άλλoi φορείς δεν θα ζητήσουν ποτέ να αποκαλύψουμε κωδικούς πρόσβασης.

• Ασφαλίζουμε το οικιακό μας δίκτυο. Αλλάζουμε τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης για το Wi-Fi δίκτυό μας με έναν πιο ισχυρό. Περιορίζουμε τον αριθμό των συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο αυτό και επιτρέπουμε την πρόσβαση μόνο σε αυτούς που εμπιστευόμαστε.

• Προστατεύουμε το δίκτυό μας. Βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε αλλάξει τον κωδικό του, ότι έχουμε ενημερώσει όλα τα συστήματα και τις εφαρμογές μας. Μάλιστα, είναι απαραίτητη η εγκατάσταση λογισμικού προστασίας από ιούς.

• Δυναμώνουμε τους κωδικούς πρόσβασής μας. Θυμόμαστε να χρησιμοποιούμε μεγάλους και περίπλοκους κωδικούς πρόσβασης, οι οποίοι περιλαμβάνουν αριθμούς, γράμματα και ειδικούς χαρακτήρες.

• Οικογένεια και επισκέπτες. Τα παιδιά και τα άλλα μέλη της οικογένειάς μας μπορούν να διαγράψουν κατά λάθος, ή να τροποποιήσουν πληροφορίες, ή ακόμα χειρότερα, να «μολύνουν» τυχαία τη συσκευή μας. Να μην επιτρέπουμε, λοιπόν, τη χρήση συσκευών από άλλα μέλη τις οικογένειας χωρίς επίβλεψη, οπωσδήποτε όσον αφορά τις συσκευές που χρησιμοποιούμε για την εργασία μας.

https://www.iefimerida.gr/tehnologia/symboyles-prostateyomaste-apo-kybernoepitheseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η μουσική ως μέσο έκφρασης

  Η μουσική είναι μία από τις πιο σημαντικές τέχνες. Από την αρχαιότητα ακόμη βλέπουμε την σημασία της για διάφορους πολιτισμούς αλλά και τι...