Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

“Εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες του 8ου ΓΕΛ για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος -27 Ιανουαρίου 2022”

Η Ελληνική Βουλή με νόμο του 2004 καθιέρωσε την 27η Ιανουαρίου ως ημέρα μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος, ενώ και ο ΟΗΕ με  Ψήφισμα της 1ης Νοεμβρίου του 2005, καθιέρωσε την ίδια ημέρα ως Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Έτσι την Πέμπτη 27/01/2022 το σχολείο μας αφιέρωσε 2 διδακτικές ώρες στη μνήμη των Εβραίων μαρτύρων και ηρώων εστιάζοντας στην τύχη της εβραϊκής κοινότητας της πόλης μας. Κατά τη διάρκεια της 1ης ώρας οι μαθητές/-τριες ήρθαν σε επαφή με μία επιστολή-ντοκουμέντο μέσα από το γκέτο της Θεσσαλονίκης (μπορείτε να τη διαβάστε εδώ) , καθώς και με στοιχεία ιστορικής πλαισίωσης ενώ τη 2η τους ζητήθηκε  να γράψουν ένα ποίημα ή σύντομο διήγημα σχετικό με το Ολοκαύτωμα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω  τους καθηγητές και τις καθηγήτριες που βοήθησαν στην υλοποίηση της δράσης και να συγχαρώ τους μαθητές και τις μαθήτριες που συνέγραψαν κείμενα στοχαστικά και ευαίσθητα.

                                                                 Επιτροπίδου Δέσποινα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η μουσική ως μέσο έκφρασης

  Η μουσική είναι μία από τις πιο σημαντικές τέχνες. Από την αρχαιότητα ακόμη βλέπουμε την σημασία της για διάφορους πολιτισμούς αλλά και τι...