Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Ένα τραγικό γεγονός


    Σε αυτό το άρθρο θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα πραγματικό γεγονός που συνέβη  το απόγευμα της 17ης Νοέμβριου 2021 στις 17:30. Πρόκειται για ένα 8χρονο κορίτσι που διέφυγε της προσοχής των δικών της και επιχείρησε να μπει στις εγκαταστάσεις εργοστασίου στο Κερατσίνι, αλλά εγκλωβίστηκε στην ηλεκτρική μεταλλική πόρτα και βρήκε φρικτό θάνατο.

 Το γεγονός αυτό έγινε αντιληπτό από έναν υπάλληλο στις 17:50 και ενημερώθηκε ο γενικός διευθυντής της εγκατάστασης. Παρόλα αυτά στις 18:30 εισήλθε και άλλο όχημα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου. Στην συνέχεια έφτασε το ΕΚΑΒ κατά τις 18:40 όταν και διαπιστώθηκε ο θάνατος της 8χρονης Όλγας. Έπειτα ο απεγκλωβισμός του κοριτσιού ολοκληρώθηκε στις 21:10 το βραδύ από τους πυροσβέστες. Η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει πως το κορίτσι “έσβησε” σε πέντε λεπτά, ενώ θα μπορούσε οποιοσδήποτε περαστικός ή υπάλληλος να είχε προλάβει να βοηθήσει. Θα ήθελα να τονίσω πως οι υπάλληλοι του εργοστασίου αδιαφορούσαν παντελώς όταν το κορίτσι πέντε ολόκληρα λεπτά υπέφερε καθώς περνούσαν με οχήματα και πρόσεξαν την κατάσταση που βρίσκονταν και κανένας δεν έδωσε σημασία ή έκανε κάτι.

Είναι μια πράξη που δηλώνει απανθρωπιά, δείχνει πως δεν υπάρχει πλέον στην κοινωνία μας συναισθηματική νοημοσύνη και ενσυναίσθηση για τον άνθρωπο που είναι δίπλα μας. Επιπλέον, αυτό το γεγονός υποδηλώνει ρατσιστικό φαινόμενο, καθώς το κορίτσι ήταν ρομά και αδιαφόρησαν για αυτήν, ενώ άμα ήταν ένα λευκό παιδί ή ήταν παιδί κάποιου από τους υπαλλήλους του εργοστασίου, θα το είχαν βοηθήσει ή τουλάχιστον θα προσπαθούσαν.

Είναι ένα σοκαριστικό γεγονός που συγκλόνισε όλη την κοινή γνώμη και σαν αυτό υπάρχουν αλλά τόσα γεγονότα που καταρρακώνουν την ανθρώπινη συνείδηση. Θα έπρεπε να προσπαθήσουμε να είμαστε σωστοί απέναντι στον άλλο και να τον σεβόμαστε όποιος κι αν είναι αυτός, ώστε να μην ξαναβιώσουμε τέτοιες φρικτές εικόνες. Πρέπει να ξαναβρούμε τη χαμένη μας ανθρωπιά.

                                           Νεφέλη Μουτίδου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η μουσική ως μέσο έκφρασης

  Η μουσική είναι μία από τις πιο σημαντικές τέχνες. Από την αρχαιότητα ακόμη βλέπουμε την σημασία της για διάφορους πολιτισμούς αλλά και τι...