Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Τι είδαμε στο φετινό CES 2022 ;

 


         Μετά από το πλήρως ψηφιακό CES του 2021, οι fans του τεχνολογικού χώρου είχαν μεγάλες ελπίδες.  Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός των φορητών υπολογιστών έκλεψε την παράσταση στη φετινή έκθεση CES 2022, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας μεταξύ 5/01 - 7/01. Από αυτοκίνητα που αλλάζουν χρώμα μέχρι τηλεοράσεις ψηφιακής τέχνης και ρολόγια που προβλέπουν το άγχος, η ετήσια έκθεση Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας, που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα, προσέφερε το συνηθισμένο μείγμα τρελών, οραματικών και επιθυμητών αγαθών.

Σας παρουσιάζω μερικά από τα προϊόντα τεχνολογίας που παρουσιαστήκαν στην έκθεση  

 I)  Στο κομμάτι του Mobile, το SamsungGalaxy S21 FE, ένα smartphone που όλο παρουσιάζεται και όλο καθυστερεί. Επιπρόσθετα, αυτή είναι μία ευκαιρία να γνωρίσουμε πολλά νέα midrange 5G smartphones.

 II)  Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός των φορητών υπολογιστών έκλεψε την παράσταση

Έχουν περάσει περισσότερα από 2 χρόνια από την πρώτη φορά που κυκλοφόρησαν laptops και smartphones με αναδιπλούμενη και διπλή οθόνη, το CES 2022 έφερε ακόμα περισσότερες συναρπαστικές ιδέες πάνω σε αυτό τον χώρο. Στο πεδίο του computing, είδαμε αρκετές παρουσιάσεις σε επίπεδο φορητών υπολογιστών, τουλάχιστον από Dell, Lenovo, Asus και HP.

 Το ZenBook 17 Fold είναι ένα αναδιπλούμενο, υβριδικό, laptop-tablet στην πιο αγνή μορφή του. Χρησιμοποιεί έναν μοναδικό μηχανισμό και μια αναδιπλούμενη οθόνη έτσι ώστε να μετατρέπεται σε κάτι εξαιρετικά φορητό, αφού οι 12,5 ίντσες του μοιάζουν με ένα φύλο Α4. Ξεδιπλωμένο, μπορεί να λειτουργήσει ως laptop των 17 ιντσών με αναλογία 21:10, με οθόνη OLED προσφέροντας τέλεια μαύρα και λαμπερά χρώματα. Και  αναμένουμε το καλοκαίρι στην επόμενη έκθεση ανακοινώσεις από Intel, AMD και NVIDIA, με νέα μοντέλα και πληροφορίες για την πολιτική που θα ακολουθήσουν σε εποχές κρίσης επεξεργαστών.

Ιδιαίτερη αναφορά στο ConceptLuna της Dell που κάνει τους φορητούς υπολογιστές βιώσιμους και αναβαθμίσιμους: Το ConceptLuna είναι ένας αρθρωτός φορητός υπολογιστής με τα περισσότερα από τα κύρια εξαρτήματα να αφαιρούνται και να αντικαθίστανται εύκολα Το να μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα παλιά εξαρτήματα του φορητού υπολογιστή σας για την επισκευή ή την πλήρη κατασκευή άλλων φορητών υπολογιστών, όπως μπορείτε να κάνετε με τα εξαρτήματα του επιτραπέζιου υπολογιστή, θα ήταν μια μεγάλη βελτίωση σε σχέση με τη φύση των περισσότερων φορητών υπολογιστών που έχουν δημιουργηθεί έως τώρα.

         Ενισχυμένη ήταν η παρουσία αναμένεται από τους κατασκευαστές AV, με νέες τηλεοράσεις και soundbars από LG, Samsung, Sony και TCL. H τεχνολογία QuantumDot OLED, ή αλλιώς QD-OLED είναι εκείνη που  έλαμψε στη φετινή CES. Τα OLED panels χρησιμοποιούνται συχνά στις gaming οθόνες.

ΘΑ                Θα συνεχίσω την παρουσίαση προϊόντων στο επόμενο άρθρο

                                        Γρατσάνης Νίκος

Πηγή: Insomnia.gr

Blog.public.gr

https://gr.pcmag.com/event/38640/ces-2022-oi-5-koruphaies-taseis-tes-ektheses

https://www.electrocrete.gr/blog/eidame-to-methavrio-tis-technologias

https://www.ertnews.gr/eidiseis/epistimi/ces-2022


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η μουσική ως μέσο έκφρασης

  Η μουσική είναι μία από τις πιο σημαντικές τέχνες. Από την αρχαιότητα ακόμη βλέπουμε την σημασία της για διάφορους πολιτισμούς αλλά και τι...