Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Τι είδαμε στο φετινό CES 2022 ;

 

Το Gaming έχει την τιμητική του σε κάθε ConsumerElectronics Show, όμως και φέτος δεν υπήρξε κάποια μεγάλη αλλαγή.

Για τους λάτρεις του gaming Concept NYX της Alienware : Η Alienware ωθεί την ιδέα του streaming παιχνιδιών σε νέα επίπεδα με το πρωτότυπο Concept NYX, έναν πύργο υπολογιστή που έχει σχεδιαστεί για να σας επιτρέπει να παίζετε οποιοδήποτε παιχνίδι θέλετε σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού σας σε οποιοδήποτε σύστημα. Το σύστημα λειτουργεί ως τοπικός gaming διακομιστής, εκτελώντας και μεταδίδοντας έως και τέσσερα διαφορετικά παιχνίδια σε μια οθόνη ή τηλεόραση συνδεδεμένη στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi. Μπορεί ακόμη και να μεταδώσει δύο παιχνίδια στην ίδια τηλεόραση, επιτρέποντας έτσι να παίζετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια ταυτόχρονα με παρέα από τον ίδιο καναπέ.

Το Project Sophia, το gaming γραφείο της Razer : Το Project Sophia της Razer είναι το πρώτο που έχουμε δει που κάνει σχεδόν τα πάντα, από επιφάνειες εργασίας έως ηλεκτρονικά, αρθρωτά. Οι 13 διαφορετικές μονάδες του μπορούν να εναλλάσσονται και να σας επιτρέπουν να ρυθμίζετε οθόνες, εργαλεία παρακολούθησης συστήματος, πάνελ πλήκτρων αφής, μονάδες μίξης ήχου ή μία εξωτερική κάρτα εγγραφής βίντεο όπως εσείς θέλετε. Μπορείτε να μετακινήσετε κάθε μέρος γύρω από τη γυάλινη επιφάνεια εργασίας σε δευτερόλεπτα για να τακτοποιήσετε τα εξαρτήματα και τα χειριστήρια σε διαφορετικές ρυθμίσεις.

 Αυτοκίνητα του μέλλοντος


Λόγω των ειδικών συνθηκών (covid) οι αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσίασαν τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων μέσω live-streaming. Αυτές οι ψηφιακές παρουσιάσεις επικεντρώθηκαν σε “αμάξια του μέλλοντος” όπου θα ελέγχονται από λογισμικό. Για παράδειγμα στο Cadillac InnerSpace, οι επιβάτες κάθονται αναπαυτικά, χαλαρώνουν και ελέγχουν τη διαδρομή τους μέσω κουμπιών αφής ή φωνητικών εντολών. Η BMW από την μεριά της, έφτιαξε ένα αυτοκίνητο που αλλάζει χρώματα, ενώ έχει τοποθετήσει και μια τηλεόραση 31 ιντσών στην οροφή μιας Series 7. Χρησιμοποιεί μπογιά που αλλάζει χρώμα και μπορεί να ενεργοποιηθεί με το πάτημα ενός κουμπιού. Το εφέ είναι εντυπωσιακό, αλλά το χρώμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο στη θερμοκρασία. Αν κρυώσει πολύ (ή ζεσταθεί), μπορεί να σπάσει.

Η Mercedes-Benz μας ανακοίνωσε το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο Vision EQXX το οποίο μηχανικά φαίνεται πως προέρχεται από το μέλλον

Αυτόνομο τρακτέρ


Η εταιρεία John Deere παρουσίασε ένα αυτόνομο τρακτέρ που μπορεί να ελέγχεται από smartphone και να οργώνει και να σπέρνει σπόρους σε ευθεία γραμμή. Η εταιρεία σχεδιάζει να διαθέσει το τρακτέρ σε ένα μικρό αριθμό αγροτών, αργότερα φέτος.

Λαμπτήρας που παρακολουθεί την υγεία

Η Sengled, μια εταιρεία κατασκευής έξυπνων λαμπτήρων με έδρα τη Σαγκάη, παρουσίασε έναν λαμπτήρα που παρακολουθεί τη θερμοκρασία του σώματος και τον καρδιακό ρυθμό, χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό τεχνολογίας ραντάρ και τεχνητής νοημοσύνης. Ο λαμπτήρας συνδέεται με μια εφαρμογή για smartphone και τα χρώματά του αλλάζουν, αν ανιχνεύσει κάποιο πρόβλημα.

TCL NXTWEAR Air


Το TCL NXTWEAR Air είναι ένα ζευγάρι έξυπνα γυαλιά που περιλαμβάνει δύο οθόνες micro OLED 1080p με λόγο διαστάσεων 16:9 και υπόσχεται μια πολύ μοναδική εμπειρία θέασης.

Φανταστείτε να έχετε το ισοδύναμο μιας τηλεόρασης 140 ιντσών μπροστά στα μάτια σας ενώ το περιεχόμενο αναπαράγεται από το smartphone σας. Είναι λίγο πολύ ένας κινηματογράφος τσέπης που μπορείτε να προσαρμόσετε με διαφορετική εμφάνιση για να τον κάνετε πιο συγκρατημένο. Είναι επίσης πιο ελαφρύ από τις προηγούμενες προσπάθειές τους, ένα τεράστιο πλεονέκτημα!

Κλείνω λέγοντας σας πως και φέτος η CES ήταν παραπάνω από εντυπωσιακή. Ρομπότ, πόρτες που ανοίγουν με το ρολόι μας μέσω NFC, εφαρμογές υγείας, τεχνολογίες ειδικές για το metaverse όταν αυτό πάρει μπρος και κάθε είδους εντυπωσιακά concepts για όλους εμάς που απλά μας αρέσει.

                                                      Γρατσάνης Νίκος

Πηγή: Insomnia.gr

Blog.public.gr

https://gr.pcmag.com/event/38640/ces-2022-oi-5-koruphaies-taseis-tes-ektheses

https://www.electrocrete.gr/blog/eidame-to-methavrio-tis-technologias

https://www.ertnews.gr/eidiseis/epistimi/ces-2022

 https://www.neuf.tv/el/best-of-these-2022-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AC-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%AD%CE%BA%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%AC%CF


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η μουσική ως μέσο έκφρασης

  Η μουσική είναι μία από τις πιο σημαντικές τέχνες. Από την αρχαιότητα ακόμη βλέπουμε την σημασία της για διάφορους πολιτισμούς αλλά και τι...