Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

«Γεω-εντοπίζοντας το 1821 στην περιοχή σου»

 Συμμετοχή του 8ου ΓΕΛ στην ημερίδα της γεωδράσης   «Γεω-εντοπίζοντας το 1821 στην περιοχή σου»

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση καλέσαμε τους  μαθητές και τις μαθήτριές μας  του 8ου ΓΕΛ να συμμετάσχουν σε μία σειρά δράσεων υπό τον γενικό τίτλο «ας μιλήσουμε για ήρωες…». Ένα σημαντικό παραγόμενο υπήρξε ο εντοπισμός των οδών της περιοχής του σχολείου μας που φέρουν ονόματα ηρώων ή γεγονότων του 1821 και εν συνεχεία η αποτύπωσή τους σε ψηφιακό χάρτη μέσω της εφαρμογής googlemaps. 


Με πρωτοβουλία της καθηγήτριας κ
ας  Χανόγλου ο χάρτης μας στάλθηκε στον Πανελλήνιο Σύλλογο Πτυχιούχων Μηχανικών Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας για τη δράση του «Γεω-εντοπίζοντας το 1821 στην περιοχή σου». Ο Πρόεδρος του συλλόγου κος Δήμου κρίνοντας ότι το δημιούργημα των μαθητών μας ανταποκρίνεται απολύτως στο πνεύμα της δράσης τους, μας πρότεινε να συμμετάσχουμε σε διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσε ο σύλλογος την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συμμετοχή μας ενεργοποιώντας τον ακόλουθο υπερσύνδεσμο:

  https://www.youtube.com/watch?v=M9BwXL-O1pg

Η παρουσίαση του σχολείου μας ξεκινάει από το  2:15:00. 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε τους/τις μαθητές/-τριές μας των περσινών τμημάτων Α1, Α3 και  τις μαθήτριες Δημοπούλου Εσπέρια και Δανιηλίδου Στυλιανή της Β΄ τάξης, που πήραν μέρος στη δημιουργία του χάρτη, αλλά και όσους/-ες συμμετείχαν στις υπόλοιπες δράσεις.

Και μην ξεχνάτε: η δράση «ας μιλήσουμε για ήρωες…» συνεχίζεται και κατά το σχολικό έτος 2021-2022. Μπορείτε να συμμετάσχετε ως ζωγράφοι, συγγραφείς, ιστοριοδίφες κ.α.

                      ΕΠΙΤΡΟΠΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ,

                         ΧΑΝΟΓΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

 

2 σχόλια:

EUROPEAN IDENTITY - 8ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
EUROPEAN IDENTITY - 8ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είπε...

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις καθηγήτριες για αυτή την δράση τους !!

Η μουσική ως μέσο έκφρασης

  Η μουσική είναι μία από τις πιο σημαντικές τέχνες. Από την αρχαιότητα ακόμη βλέπουμε την σημασία της για διάφορους πολιτισμούς αλλά και τι...