Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Τηλεσκουπίδια

                                               

Η πανδημία την οποία βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και ο εγκλεισμός αποτέλεσαν μια χρυσή ευκαιρία για την επανεμφάνιση στην τηλεόραση των ριάλιτι, μέσω των οποίων επιχειρείται η παραγωγή προτύπων και η δημιουργία συμπεριφορών πολύ μακριά από την πραγματικότητα που βιώνει η κοινωνία και ιδιαίτερα η νέα γενιά.

Σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια υπάρχουν τηλεριάλιτι που προάγουν ό,τι πιο φθηνό, ευτελές και σεξιστικό. Όλα αυτά διαμορφώνουν τον τρόπο σκέψης των νέων επαναφέροντας αντιλήψεις, στερεότυπα και πρότυπα που ανήκουν σε προηγούμενες εποχές και δεν ανταποκρίνονται στις πολιτισμένες, δημοκρατικές και φιλελεύθερες κοινωνίες, στις οποίες υποτίθεται ότι ζούμε.

Η κατάσταση καθιστά αναγκαία την αφύπνιση της οικογένειας, του σχολείου και των φορέων παιδείας, ώστε οι νέοι να ξεφύγουν από τον κίνδυνο αλλοτρίωσης και να τους δοθεί η ευκαιρία να χτίσουν προσωπικότητες που να στηρίζονται σε ουσιώδεις αξίες, όπως η αξιοπρέπεια, ο σεβασμός στον συνάνθρωπο και η πίστη στην ισότητα.

                          Κωνσταντινίδου Αναστασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο αθλητισμός και τα οφέλη του στον άνθρωπο

            Η έννοια του αθλητισμού υπάρχει από την αρχαιότητα και παρατηρείται με διάφορες μορφές σε όλο τον κόσμο. Μέχρι και σήμερα ο αθλη...