Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Life Coaching και οι δυνατότητες που προσφέρει


      Νιώθεις εξαντλημένος από την καθημερινότητά σου; Βιώνεις αλλαγές και πιστεύεις ότι χάνεις τον έλεγχο; Προσπαθείς να αυξήσεις τα επίπεδα αυτοπεποίθησης και να μειώσεις τα επίπεδα στρες στη ζωή σου; Αν απάντησες ναι σε κάποια από τις παραπάνω ερωτήσεις, τότε το Life Coaching είναι κατάλληλο για σένα. Το Life Coaching βασίζεται στις εξής δύο έννοιες: προσωπική ανάπτυξη και αλλαγή. Θα σε βοηθήσει να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου αλλά και να γίνεις το άτομο που πάντα επιθυμούσες.

Το εξωτερικό μας περιβάλλον είναι πολύ πιθανό να μας επηρεάζει όταν παίρνουμε τις αποφάσεις μας και να διαμορφώνει ανεπαίσθητα τα θέλω μας. Το Life Coaching εκπαιδεύει το άτομο να επαναπροσδιορίσει τα πραγματικά θέλω του και συναισθήματά του, απορρίπτοντας περιοριστικές πεποιθήσεις και αλλάζοντας νοοτροπία, μέσα από μία απόλυτα βιωματική διαδικασία.

Στη μέθοδο του Life Coaching, μέρος παίρνουν δύο άτομα: ο Coach και ο Coachee (ο πελάτης). Μέσα από συναντήσεις και συζητήσεις, ο Coach είναι υπεύθυνος να βοηθήσει τον πελάτη του να οραματιστεί τη ζωή που επιθυμεί να δημιουργήσει, να θέσει στόχους και να τους κατακτήσει, διαμορφώνοντας ένα εξατομικευμένο πλάνο δράσης. Ο ρόλος του είναι να καθοδηγήσει τον πελάτη στην αναζήτηση εσωτερικά λύσεων για τα δικά του προβλήματα και προκλήσεις, ενισχύοντας τις δυνάμεις και τα θετικά χαρακτηριστικά του. Σκοπός του Life Coaching είναι το άτομο να φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στην:

 Επίτευξη των στόχων του

 Αντιμετώπιση φοβιών και ανασφαλειών

 Αναγνώριση προσωπικών δεξιοτήτων

 Υιοθέτηση νέων και υγειών συνηθειών

 Βελτίωση των σχέσεών του με άλλους ανθρώπους

Ακόμη, υπάρχουν και άλλες μορφές Coaching όπως Business Coaching για καλύτερη διαχείριση της επαγγελματικής ζωής, Career Coaching για βελτίωση του επαγγελματικού προφίλ και Wellness Coaching για θέματα υγείας και ευεξίας. Το Life Coaching αποτελεί ευκαιρία για αυτοβελτίωση, στοχοθεσία και ψυχική ενδυνάμωση. Μέσω του Life Coaching μπορεί κανείς να ανακτήσει τον έλεγχο της καθημερινότητάς του, να βρει αυτό που πραγματικά τον εκφράζει, να ξεπεράσει προσωπικές δυσκολίες και να δει με μια νέα, θετική ματιά τη ζωή και τις δυνατότητες που απλώνονται μπροστά του.

                                             Γεωργία Αρβανίτη

o https://coachingnow.gr/coaching/?gclid=EAIaIQobChMI17X-pd6fgQMVLYpQBh0JowWCEAAYAiAAEgI40vD_BwE

ohttps://eirini-savalan.com/el/services/life-coaching/?gclid=EAIaIQobChMIn_yi0t-fgQMVn4tQBh04gAxAEAAYASAAEgKh4_D_BwE

ohttps://www.mariapapazoglou.com/all-about-life-coaching/#:~:text=Life%20coaching%20helps%20you%20put,you%20always%20envisioned%20to%20be

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η μουσική ως μέσο έκφρασης

  Η μουσική είναι μία από τις πιο σημαντικές τέχνες. Από την αρχαιότητα ακόμη βλέπουμε την σημασία της για διάφορους πολιτισμούς αλλά και τι...