Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Η Κατάθλιψη στους Εφήβους


Η κατάθλιψη στους εφήβους αποτελεί ένα σημαντικό και συχνά παραγνωρισμένο πρόβλημα. Καθώς οι νέοι αυτής της ηλικίας αντιμετωπίζουν τις αλλαγές της εφηβείας, όπως οικογενειακές πιέσεις, σχολική επίδοση, κοινωνικές σχέσεις και αυτοεκτίμηση, η κατάθλιψη μπορεί να εμφανιστεί ως αποτέλεσμα του συνδυασμού των παραπάνω παραγόντων.

Τα συμπτώματα της κατάθλιψης στους εφήβους μπορεί να περιλαμβάνουν από απώλεια ενδιαφέροντος για δραστηριότητες που προηγουμένως απολάμβαναν, έως την αλλαγή στην όρεξη και τον ύπνο. Οι έφηβοι επίσης μπορεί να αντιμετωπίζουν αυξημένη ερεθιστικότητα ή απομόνωση από την κοινωνική τους ζωή.

Είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή και υποστήριξη στους εφήβους που αντιμετωπίζουν κατάθλιψη. Η επαφή με ειδικούς ψυχικής υγείας, η συνεχής επικοινωνία και η παροχή στήριξης από την οικογένεια και τους φίλους μπορεί να βοηθήσει τους εφήβους να ξεπεράσουν την κατάσταση της κατάθλιψης και να βρουν τους τρόπους για μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή.

Χρήστος Καραγιάννης

 

ΠΗΓΕΣ: https://iatropolisthes.gr/2019/03/21/milontas-gia-tin-efibiki-katathlipsi/Ζ

                 https://www.psychologos-marousi.gr/efiviki-katathlipsi

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η μουσική ως μέσο έκφρασης

  Η μουσική είναι μία από τις πιο σημαντικές τέχνες. Από την αρχαιότητα ακόμη βλέπουμε την σημασία της για διάφορους πολιτισμούς αλλά και τι...