Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

 

Ameca: Ένα ρομπότ που μιμείται τις ανθρώπινες κινήσεις.


 

Πλέον εφόσον η τεχνολογία μας βοηθά να έχουμε κάποιες ανέσεις, έτσι και εμείς οι άνθρωποι οφείλουμε να την εξελίξουμε, ώστε να έχουμε ακόμη περισσότερες.

Η EngineeredArts,  δημιούργησε μία ακόμη σειρά ρομπότ το Ameca, η οποία μοιάζει με άνθρωπο.  Το Ameca είναι ένα νέο ανθρωποειδές που μπορεί να δείξει τις πιο ανθρώπινες φυσικές εκφράσεις που έχουμε δει σε ρομπότ έως σήμερα.

Το Ameca έχει πλήρως κινούμενα μέρη σε κεφάλι, πρόσωπο, λαιμό, ώμους και χέρια, η EngineeredArts σημειώνει ότι κανένα από τα ρομπότ της δεν μπορεί να περπατήσει, με την εταιρεία όμως να μελετά και αυτή την ικανότητα. Δεν είναι ξεκάθαρο πώς δημιουργούνται οι εκφράσεις προσώπου του Ameca, αλλά κατά πάσα πιθανότητα μιμείται εκφράσεις που έχουν γίνει και έχουν καταγραφεί από έναν πραγματικό άνθρωπο. Η εταιρεία ανέφερε ότι το Ameca είναι πλατφόρμα για ανάπτυξη AI και θα αφήσει άλλους να αναπτύξουν τους απαραίτητους αλγόριθμους μηχανικής μάθησης.

το ρομπότ Ameca και Mesmer  χρησιμοποιεί ισχυρούς, αθόρυβους και υψηλής ροπής κινητήρες ώστε να κινεί το σώμα και το κεφάλι του, με τα πάντα να είναι σχεδιασμένα από το μηδέν. Χρησιμοποιεί επίσης κάμερες, αισθητήρες βάθους, αισθητήρες LiDAR και μικρόφωνα. Για τον έλεγχο των κινήσεων, έχει αναπτύξει ένα λογισμικό, παρόμοιο με αυτά που χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές 3D, VFX ή gaminganimation.

Τέλος θα ήθελα να σας παραπέμψω σε ένα βίντεο-επαφή με το Ameca,

https://www.youtube.com/watch?time_continue=41&v=IPukuYb9xWw&feature=emb_logo

όπου στην αρχή δείχνει μια έκφραση σύγχυσης καθώς «ξυπνά» ενώ μετά δείχνει μια έκφραση έκπληξης καθώς κινεί τα χέρια του με τις χειρονομίες να φαίνονται επίσης αρκετά αληθινές. Στη συνέχεια, εμφανίζεται έκπληκτο καθώς κοιτά τον θεατή ή την κάμερα ενώ το βίντεο ολοκληρώνεται με ένα χαμόγελο και μια χειρονομία.

Ιστοσελιδες

 insomnia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η μουσική ως μέσο έκφρασης

  Η μουσική είναι μία από τις πιο σημαντικές τέχνες. Από την αρχαιότητα ακόμη βλέπουμε την σημασία της για διάφορους πολιτισμούς αλλά και τι...