Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Κορωνοϊός: Δύσκολη εποχή για όλους η πίεση για το καλύτερο;

 

     Στις 26 Φεβρουαρίου 2020, καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα. Ήταν ακόμη νωρίς και κανένας δεν γνώριζε τι θα ακολουθήσει στο προσεχές μέλλον. Δεν γνωρίζαμε τι ήταν ο κορωνοϊός ούτε τι θα μας προκαλούσε αν είχε εισβάλει στον οργανισμό μας. Σήμερα, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική απo ότι θα είχα φανταστεί. Μάσκες, αντισηπτικά, αποστάσεις, εμβόλια, πίεση, θετικές και αρνητικές σκέψεις, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, παραπληροφόρηση, καραντίνα. Μήπως θα έπρεπε να γινόταν κάτι διαφορετικό σε όλο αυτό;

     Αρχικά, για όλους είναι μια δύσκολη και ασυνήθιστη εποχή. Είναι περίεργο και εξευτελιστικό να ακούς τέτοια βαριά νούμερα κρουσμάτων και θανάτων καθημερινά και να σκέφτεσαι τι θα γινόταν αν ήμουν ένας από αυτούς ή κάποιος από την οικογένεια μου. 

       Την ώρα λοιπόν που βλέπουμε τα νούμερα, βλέπουμε και τα διάφορα μέτρα για την προστασία της υγείας μας. Μέτρα, που μας έβαλαν σε μια διαφορετική καθημερινότητα και σε απανωτά γιατί. Δεν είναι δύσκολο να κατανοήσουμε κάποιους από τους βασικούς παράγοντες που μας έχουν οδηγήσει σε αυτή την σημερινή τραγική κατάσταση. Εκτός από τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις στις δύο καραντίνες που περάσαμε, η συχνή “επανάληψη” των αριθμών και των μέτρων οδηγούν τον άνθρωπο στην εξάντληση, αλλά και στην υποχρεωτικότητα για την τήρηση τους.

        Πέρα λοιπόν από όλα αυτά, ήρθε και το μεγάλο δίλημμα στην χώρα μας για το αν πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο η όχι. Ένα εμβόλιο από διάφορες εταιρίες που μπορεί και να ήταν το πιο γρήγορο απο όλα, για να βάλει ένα τέλος σε αυτή την ασθένεια. Πολλοί και διαφορετικοί λόγοι στον καθένα μας, είτε για την προστασία μας, είτε και για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα μας, οδήγησαν αρκετό κόσμο στα εμβολιαστικά κέντρα. Από την άλλη, ένας ακόμη λόγος μπορεί να είναι και η συχνή πίεση των ειδικών και των μελών της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό. Αυτό έχει οδηγήσει όμως σε πολλές πορείες, επεισόδια, καταλήψεις σχολείων από μαθητές μέχρι και κατάθλιψη και εκνευρισμό ανθρώπων. 

       Συμπερασματικά, πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι υπάρχει αυτός ο ιός και δεν κάνει διακρίσεις. Μπορεί να μας χτυπήσει την πόρτα εκεί που δεν το περιμένουμε. Η ορθή προστασία και τήρηση όλων των μέτρων είναι το κλειδί για να μην δούμε εμάς ούτε κάποιον άλλον στο νοσοκομείο. 

            Όλοι είμαστε ελεύθεροι, αρκεί να προσέχουμε.

                          Αντρέας Κουτσιούκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η μουσική ως μέσο έκφρασης

  Η μουσική είναι μία από τις πιο σημαντικές τέχνες. Από την αρχαιότητα ακόμη βλέπουμε την σημασία της για διάφορους πολιτισμούς αλλά και τι...