Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Facebook-Metaverse

 

 Τι είναι το Metaverse και πώς θέλει να αλλάξει τη ζωή μας


Ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, γυρίζει σελίδα στο μέλλον του τεχνολογικού κολοσσού που καθημερινά επιλέγουν εκατομμύρια χρηστών για την ενημέρωση-διασκέδασή τους. Επιλέγοντας την ελληνική λέξη Meta για την μετονομασία της Facebook, ο Zuckerberg επιχειρεί να δείξει την στροφή της εταιρείας του στην εικονική πραγματικότητα.

Ο Mark Zuckerberg εξήγησε γιατί  επίλεξε τη λέξη Meta ως εξης «Συνήθιζα να μελετώ τις κλασικές σπουδές και η λέξη ''meta'' προέρχεται από το ελληνικό ''μετά''. Για μένα συμβολίζει το γεγονός ότι υπάρχει πάντα χώρος για περαιτέρω δημιουργία, και πάντα στην ιστορία ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο. Η ιστορία ξεκίνησε από μια φοιτητική εστία και αναπύχθηκε πέρα από κάθε προσδοκία»

Τι είναι το Metaverse

Το Metaverse είναι ένας εικονικός κοινόχρηστος χώρος, στον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να παίζουν, να εργάζονται και να επικοινωνούν, χρησιμοποιώντας headsets εικονικής πραγματικότητας. Η πλατφόρμα θα επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν τα avatar και τους ψηφιακούς χώρους τους, διακοσμώντας ένα ψηφιακό γραφείο με φωτογραφίες, βίντεο, ακόμη και βιβλία.

Ο Mark Zuckerberg το έχει χαρακτηρίσει ως ένα «ενσωματωμένο internet όπου αντί απλά να βλέπεις το περιεχόμενο, ζεις μέσα σε αυτό»«Πιστεύουμε ότι το metaverse θα είναι ο διάδοχος του  mobile internet. Θα είμαστε σε θέση να νιώθουμε παρόντες – σαν να βρισκόμαστε εκεί με ανθρώπους, ανεξάρτητα από το πόσο μακριά είμαστε στην πραγματικότητα», είπε. «Θα είμαστε σε θέση να εκφραστούμε με νέους χαρούμενους, εντελώς καθηλωτικούς τρόπους.

Παράλληλα, ο Ζούκεμπεργκ ανακοίνωσε ότι το θέμα της εικονικής πραγματικότητας θα επηρεάσει και το Messenger, τον χώρο μηνυμάτων δηλαδή του δικτύου. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί να πουλήσει κανείς εικονικά αγαθά και να συζητά σε εικονικές οθόνες συζήτησης, ενώ θα υπάρξουν και περισσότερα παιχνίδια.

Ο Mark Zuckerberg επίσης παρουσίασε μια νέα συσκευή που υπόσχεται να ανοίξει το δρόμο για το VR Metaverse του: ένα απτικό γάντι που σας επιτρέπει να αισθανθείτε εικονικά αντικείμενα.

Ακολουθεί σύνδεσμος με βίντεο του δημιουργού του Meta να «παίζει» μέσω αυτών στο Metaverse.

https://www.youtube.com/watch?v=V-nfxmfyPSk&ab_channel=LensTales

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η μουσική ως μέσο έκφρασης

  Η μουσική είναι μία από τις πιο σημαντικές τέχνες. Από την αρχαιότητα ακόμη βλέπουμε την σημασία της για διάφορους πολιτισμούς αλλά και τι...