Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

Υπερθέρμανση της γης


Μια από τις σημαντικές επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη στην Ανταρκτική είναι η υπερβολική άνοδος της θερμοκρασίας και το λιώσιμο των πάγων. Η Ανταρκτική από τη δεκαετία το 1950 έχει βιώσει μια τάση υπερθέρμανσης 0,5 βαθμών κελσίου ανά δεκαετία, η οποία είναι πενταπλάσια από τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Αυτή η αύξηση της θερμοκρασίας έχει οδηγήσει στο λιώσιμο των πάγων στην Ανταρκτική, καθώς οι επιστήμονες ανησυχούν για ολόκληρο τον πλανήτη, γιατί υπάρχει η δυνατότητα αύξησης της στάθμης της θάλασσας σε κάθε μέρος του πλανήτη.

Το λιώσιμο των πάγων της Ανταρκτικής και η άνοδος στάθμης της θάλασσας έχουν παγκόσμιες επιπτώσεις. Καθώς η στάθμη συνεχίζει να ανεβαίνει οι παράκτιες περιοχές κινδυνεύουν όλο και περισσότερο από πλημμύρες. Με αποτέλεσμα σοβαρές ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις, καθώς και τραυματισμό ή πνιγμό πολιτών. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην μετατόπιση των παράκτιων κοινοτήτων με αποτέλεσμα ,πολιτικές και κοινωνικές ανισότητες.

Γίνεται επομένως εύκολα αντιληπτό πως η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι ένα σοβαρό ζήτημα το οποίο είναι εμφανές πως << δεν περιμένει >> . Το θέμα επιπλέον αποτελεί πολιτικό ζήτημα που σχετίζεται με την ανάγκη λήψης πολιτικών μέτρων και ευαισθητοποίησης.

            Εριφύλλη Θεοδώρου


Βιβλιογραφία:

Τζέιμς Χάνσεν: Γιατί πρέπει να μιλήσω για την κλιματική .... (n.d.) Retrieved October 14,

2023, from www.ted.com

Η Ανταρκτική, το λιώσιμο των παγετώνων και η παγκόσμια .... (n.d.) Retrieved October 14,

2023, from gr.euronews.com

Συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. (n.d.) Retrieved October 14, 2023, from

climate.ec.europa.eu

Υπερθέρμανση του πλανήτη: Οι επιπτώσεις της στην .... (n.d.) Retrieved October 14, 2023,

from el.lambdageeks.com/global-warming/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η μουσική ως μέσο έκφρασης

  Η μουσική είναι μία από τις πιο σημαντικές τέχνες. Από την αρχαιότητα ακόμη βλέπουμε την σημασία της για διάφορους πολιτισμούς αλλά και τι...